Aflevering 1

De Stedin GreenTech Challenge gaat van start, 5 teams jonge uitvinders gaan met elkaar de strijd aan. Welk team heeft het meest duurzame idee van Nederland? Check het nu in de eerste aflevering waar de teams zich voorstellen!

Aflevering 10

Team roze bouwt hun uitvinding: de Tafelfiets!  Over de tafelfiets: hiermee blijf je gezond én kun je tijdens het werken je laptop opladen! De uitvinders zitten op Het Galjoen in Den Hoorn en het team bestaat uit: Layla, Lotte en onze coach Linda van Vugt!

Aflevering 11

Team roze gaat hun uitvinding ‘De tafelfiets’ demonstreren aan de jury, spannend!

Aflevering 12

GROTE FINALE STEDIN GREENTECH CHALLENGE 2018! Wat besluit de GreenTech jury? Welk team heeft gewonnen met zijn groene uitvinding? Wat draagt het meest bij aan de duurzame enerigetoekomst? Check het nu in de laatste aflevering!

Aflevering 2

Team groen bouwt hun uitvinding: het Springtouw Dynamo! Door te springen draaien de dynamo’s in de handvatten en laden zij een powerbank op. De uitvinders zitten op de ST Michaelschool in Rotterdam en het team bestaat uit: Aeron, Mats, Jayden en de coach Hendrik Jan Erkens!

Aflevering 3

Team groen gaat hun uitvinding ‘Het Springtouw Dynamo’ demonstreren aan de jury, spannend! Kunnen ze springend een telefoon opladen?

Aflevering 4

Team oranje bouwt hun uitvinding: de Dynauto 2.0 voor een energie opwekkende uitlaat! Over de dynamo auto 2.0: Dit apparaat bouw je op de uitlaat van een gewone of hybride auto om elektriciteit op te wekken met de uitlaatgassen. Die energie gaat dan weer terug naar de auto om daar te gebruiken zodat je minder brandstof gebruikt én we filteren fijnstof uit de gassen! De uitvinders zitten op de ST Michaelschool in Rotterdam en het team bestaat uit: Puck, Nout, Pieter-Bas en onze coach Jeroen Kroone!

Aflevering 5

Team oranje gaat hun uitvinding ‘de Dynauto 2.0’ demonstreren aan de jury, spannend! Kun je écht elektriciteit opwekken met uitlaatgassen en hun machine?

Aflevering 6

Team blauw bouwt hun uitvinding: de Zonne Barbecue! Over deze uitvinding: De Zonne Barbecue is een BBQ die volledig draait op zonne energie. De elektriciteit van het zonnepaneel slaan we op in een accu zodat we op ieder moment lekker elektrisch kunnen grillen! De uitvinders zitten op de Meander in Delfgauw en het team bestaat uit: Daan, Isabel, Lina, Jorrit en onze coach Theo de Bruin!

Aflevering 7

Team blauw gaat hun uitvinding ‘de Zonne Barbecue’ demonstreren aan de jury, spannend! Kun je écht bbqen met een zonnepaneel??

Aflevering 8

Team rood bouwt hun uitvinding: de Rollader! Over de Rollader: hiermee kunnen mensen die in een rolstoel zitten energie opwekken door het rijden en hierdoor hun telefoon opladen. De uitvinders zitten op De Hoogakker in Breda en het team bestaat uit: Niek, Myrthe, Naomi, Jacey en onze coach Annabel de Zwart!

Aflevering 9

Team rood gaat hun uitvinding ‘de Rollader’ demonstreren aan de jury, spannend! Heeft straks iedere rolstoel altijd een powerbank aan boord?