Seizoen 2 – aflevering 1

In de eerste aflevering gaan de kandidaten aan de slag in de werkplaats van Netbeheerder Stedin in Rotterdam. Daar werken Maaike, Pien, Puck en Marij aan een schaalmodel van hun idee de Spiegelkas: een tuinbouwkas met spiegelende ramen om zo het kunstmatige lichtverbruik en de lichtvervuiling te verminderen. Lena, Laura, Britt en Gijs maken er in de werkplaats een letterlijke klerebende van. De vier vrienden gaan aan de slag met 3D-scantechniek om van zichzelf een digitale paspop te maken. Luuk, Davy, Jarno en Tom uit Gouda hebben de Smoothiefiets bedacht. Een fiets met een blender op de bagagedrager, die al fietsend wordt aangedreven. Of dit gaat lukken en welk team doorgaat naar de finale is te zien in de eerste aflevering van GreenTech!

Seizoen 2 – aflevering 2

Aflevering 2 vindt plaats in de werkplaats van Universiteit Twente en staat helemaal in het teken van duurzame ideeën om je telefoon op te laden! Femke en Julia vormen samen team roze en willen een telefoon opladen met behulp van een energieopwekkend hamsterrad. Klasgenoten en concurrenten Marnix, Guido en Jesse denken al springend een telefoon op te laden en bedachten de TramPowerline. Roel, Roel, Jesse en Jesse uit Eindhoven zijn de uitvinders achter de Plee Station: een wc die bij iedere doortrekbeurt energie opwekt en dus je telefoon kan opladen. Of dit werkt en welk team de jury uiteindelijk weet te overtuigen, is te zien in de tweede aflevering van GreenTech!

Seizoen 2 – aflevering 3

Voor aflevering 3 gaan we terug naar de werkplaats van Netbeheerder Stedin in Rotterdam. Job en Brendan werken zich in het zweet om energie op te wekken met een draaitoestel. Lisa en Joan vormen samen team roze en proberen van onkruid papier te maken! Joanie, Elke en Willemijn hebben de Re-bag Automaat bedacht, een automaat waar je gebruikte plastic tasjes kunt inleveren en kunt sparen voor een Re-Bag: een stevige shopper gemaakt van gebruikte plastic tassen. Lukt dit allemaal binnen de tijd en wie verovert een plek in de finale? Je ziet het in deze derde aflevering van GreenTech!

Seizoen 2 – aflevering 4

In aflevering 4 van GreenTech gaan de kandidaten aan de slag in de werkplaats van Universiteit Twente. Daar werken Christos, Brik, Jesse Jelle en Mees aan een duurzame douche. Dat wordt gegarandeerd een waterballet! Ondertussen maakt Berit er een feestje van met haar uitvinding de Balloncentrale, waar statische lading een grote rol speelt. Thomme en Jelmer houden het serieus en werken zich in het zweet om de Glazen Koelkast op tijd af te krijgen. Of dat lukt en wie die laatste, felbegeerde plek in de finale verovert? Je ziet het in de laatste voorronde van GreenTech!

Seizoen 2 – aflevering 5 – finale

Een tuinbouwkas met spiegelende ramen, een energie-opwekkend hamsterrad, papier gemaakt van onkruid of een draaiende douchekop die water bespaart? Wat is het beste idee voor een duurzame toekomst? In de finale krijgen de finalisten nog één keer de kans de jury te overtuigen. Hebben ze geluisterd naar het commentaar van de jury en wat hebben de teams gedaan om hun prototype te verbeteren? Wie sleept GreenTech-bokaal in de wacht en gaat naar huis met een eigen Leapfrog 3D-printer? Bekijk het in de finale van GreenTech!