Online animatiewedstrijd voor scholen

Houd jij van computeren, ontwerpen en digitaal creatief bezig zijn? Dan is dit je kans om met een professioneel animatiebureau samen te mogen werken! Maar eerst moet je zelf aan de slag!
Wij dagen jou uit om samen met een paar klasgenoten of je klas na te denken over de volgende vragen: Hoe ziet de energievoorziening eruit over 100 jaar? Rijden we nog steeds op benzine, diesel, gas en elektriciteit? Of krijgen we andere vervoersmiddelen? Is er nog voldoende schone en betaalbare energie om voedsel te kunnen verbouwen? Hoe verwarmen we over 100 jaar onze huizen? Hoe ziet een duurzame energietoekomst eruit?!
Maak van de antwoorden op deze vragen met je klas een korte animatiefilm waarin je jullie visie op de energietoekomst duidelijk maakt. Wees zo creatief mogelijk en natuurlijk hoeft het niet alleen maar over die vragen te gaan. Wij willen alles weten: Hoe ziet de toekomst van onze energievoorziening er uit? Ga helemaal los en gebruik plaatjes, LEGO, kleipoppetjes, getekende beelden en alles wat er in je opkomt.
De animatie mag maximaal 2,5 minuut duren en je kunt hem hier meteen indienen tot 10 mei. Alle ingezonden animaties worden hier gepubliceerd en vanaf 13 mei kan er door bezoekers gestemd worden. Je kunt dan al je vrienden familie oproepen om te stemmen. Ook de kijkers van het tv-programma op RTL 4 wordt gevraagd om mee te stemmen!
Voor deze wedstrijd word je gevraagd om na te denken over deze vragen en samen met je klas (of een groep) een visie te geven over de energietoekomst. Verbeeld deze visie in een originele animatie van maximaal twee en een halve minuut. Duurzaamheid moet centraal staan in je animatie.
De groep die de meeste stemmen heeft verzameld, wint een unieke workshop bij een professioneel animatiebureau. Samen met dit bureau kunnen jullie je zelfgemaakte animatie omtoveren tot een professionele film. Daarnaast wint de beste animatie nog een hele dikke prijs die tot het laatste een verrassing blijft… Veel succes!Let op: Jullie docent, vader of moeder kan de animatie uploaden. Dit moet in één van de volgende bestandsformaten: .mov, .wmv, .avi of .mp4. Veel succes!

[gravityform id=8 title=false description=false]