De Jury

jury_website

Klik op de naam van een jurylid hieronder om meer over hem of haar te weten te komen!

paul_met-lijst Paul de Roos is in het dagelijks leven Praktijkleraar Product Ontwerpen aan de Saxion Hogeschool. Hij begeleidt de studenten van de Hogeschool bij het maken van prototypes. Vroeger was Paul zelf modelmaker. Daarvoor ging hij altijd heel precies te werk. Ook als jurylid let Paul op de details: is het idee technisch verantwoord, klopt het verkooppraatje en hebben ze zorg besteed aan hun prototype? Daarnaast let hij ook op originaliteit en creativiteit.
Als Paul iets aan de jonge uitvinder zou willen meegeven dan is dat: “Vraag je bij alles af waarom iets zo is en of het beter kan. Wordt geen twijfelaar, maar trek alles wat je ziet in twijfel en verbeter de wereld stukje bij beetje. Zonder lef en originaliteit is er immers geen ontwikkeling mogelijk en staat de wereld stil.”

 

milou_met-lijst Jurylid Milou Posthumus is Communitymanager van Voor de Wereld van Morgen, de online community van de ASN Bank. Ze is altijd op zoek naar mensen met slimme ideeën die de wereld een beetje mooier maken. Om die projecten een vliegende start te geven helpt ze de initiatiefnemers met kennis, contacten en publiciteit op www.voordewereldvanmorgen.nl. En ze inspireert bezoekers van de community met blogs over vernieuwende initiatieven en ideeën.
Milou’s tip voor jonge uitvinders: “Wees kritisch over je eigen uitvinding en stel jezelf moeilijke vragen. Dat is soms lastig als je ergens heel enthousiast over bent. Maar het eindproduct wordt er vaak alleen maar beter van.”

 

marko_met-lijst Jurylid Marko Kruithof werkt bij Stedin als Manager Duurzaamheid & Vernieuwing. Dit betekent dat hij zich bezig houdt met de toekomst: hoe gaan we naar een duurzamere samenleving en wat is de rol van Stedin daarbij? Steeds meer mensen wekken tegenwoordig zelf hun duurzame energie op met bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak. Hierdoor verandert het energienetwerk. Energie wordt niet meer alleen van de elektriciteitscentrales naar huizen gebracht, maar ook van huizen terug naar het energienet. Het werk van Marko is om deze ontwikkeling – van 100 jaar eenrichtingsverkeer, naar twéérichtingsverkeer – bij Stedin te begeleiden.
Als jurylid in GreenTech let Marko erop of de ideeën technisch mogelijk zijn. Zijn tip voor kandidaten of andere jonge uitvinders is: “Blijf geloven in je dromen en blijf vragen stellen! Volwassen mensen denken te snel in onmogelijkheden zonder het echte antwoord te weten, blijf daarom bij je droom en vraag door!”