De winnaars!

De winnaars van GreenTech 2015 zijn bekend! Tijdens de spannende finale gaf de vakjury het verlossende antwoord op de vraag: wie heeft het beste idee voor een duurzame toekomst?

En de 1e prijs gaat naar…

De Rotating Shower Head!!! Het dak ging eraf toen Christos, Brik, Mees en Jesse Jelle het goede nieuws te horen kregen! De vier leerlingen van het Merewade College uit Gorinchem bedachten een draaiende douchekop met minder gaatjes die zo water én energie bespaart.

Finale_GreenTech2-small-39

Met een besparing van 33 liter per douchebeurt wisten de jongens de jury én hun medefinalisten te overtuigen. Naast het oordeel van de jury was ook de stem van de finalisten zelf bepalend voor de uitslag. De grote besparing en het resultaat van de praktijktest waren doorslaggevend om de Rotating Shower Head te bekronen met de titel ‘Meest duurzame uitvinding van Nederland’. Naast deze titel gingen de jongens ook naar huis met ieder een eigen Leapfrog 3D-printer.

En de 2e prijs gaat naar…

De Spiegelkas van Maaike, Pien, Puck en Marij! De vier leerlingen van het O.B.C. Bemmel bedachten een tuinbouwkas met spiegelende ramen die het kunstmatige lichtverbruik en de lichtvervuiling vermindert. De meiden sleepten met hun groene idee de tweede prijs in de wacht en daarmee ieder een iPad mini.

Finale_GreenTech2-small-34

Onkruidpowerrr, bedacht door Lisa (12) en Joan (12) en Hamsterenergie van Femke (12) en Julia (12) vielen helaas niet in de prijzen. Toch gingen ook zij niet met lege handen naar huis. Iedere kandidaat van GreenTech kreeg namelijk een abonnement op de Know How cadeau!