Informatie voor docenten

Hoe besparen we energie? Hoe kunnen we zuiniger omgaan met voedsel en water? Hoe creëren we minder afval? Voor het derde seizoen van GreenTech zijn we op zoek naar nieuwe groene ideeën. Alles mag en kan worden ingestuurd! De bedenkers van de leukste, meest creatieve en vernieuwende ideeën worden geselecteerd voor het tv-programma.

Meedoen is voor u als docent eenvoudig en voor leerlingen leuk en leerzaam: het team van GreenTech komt kosteloos langs om in de klas een interactieve gastles te geven over duurzaamheid, techniek en innovatie. Na een theoretisch gedeelte volgt een creatieve sessie waarin leerlingen worden uitgedaagd een idee te verzinnen voor een duurzame toekomst. De ideeën die ontstaan kunnen direct worden ingediend voor de competitie.

De gastles is in te zetten als op zichzelf staande les of als onderdeel van een breder project of lesprogramma gerelateerd aan techniek, duurzaamheid en innovatie binnen uw school. Uiteraard denken we hier graag over mee. De gastles duurt tussen de 1 en 2 lesuren, afhankelijk van de versie en beschikbare tijd en is geschikt voor bovenbouwleerlingen van het primair onderwijs of onderbouwleerlingen van het voortgezet onderwijs. Meerdere lessen op een dag behoort tot de mogelijkheden.

In plaats van een gastles is het ook mogelijk zelfstandig met uw leerlingen aan de slag te gaan met onze digitale lesmodule. Deze bestaat in twee versies: een versie van 1 lesuur of een versie van 2 lesuren (achterelkaar of opgesplitst middels een optionele tussentijdse huiswerkopdracht).

Indien uw school nog niet eerder heeft meegedaan aan GreenTech, adviseren wij echter om het team van GreenTech uit te nodigen in de klas.

Bent u geïnteresseerd? Wilt u een gastles boeken of meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.