Ontmoet de jury!

jury

 

Klik op de naam van een jurylid hieronder om meer over hem of haar te weten te komen!

Jurylid Jeroen Spierings is Directeur Marketing bij Ricoh Learning Services. Hij bedenkt nieuwe producten en diensten voor het onderwijs zodat het voor docenten en kinderen makkelijker wordt om informatie, lesstof en leermiddelen met elkaar te delen. Leren wordt op die manier leuker en uitdagender voor kinderen!

Als jurylid let Jeroen vooral op de presentatie. Wordt het idee vol overgave, met passie en ambitie overgebracht? Daarnaast wil hij ook weten of de ideeën verkoopbaar zijn voor een groter publiek. Zijn tip voor kandidaten of uitvinders in de dop: “Wees jezelf, niet bang, geloof dat je het kunt en ga ervoor!”

Jurylid Anne van den Bos is projectleider van Twente Academy Young, het wetenschapsknooppunt van Universiteit Twente. Samen met de wetenschapsknooppunten van andere universiteiten kunnen kinderen en jongeren met Twente Academy Young de wondere wereld van wetenschap en technologie ervaren. Zo worden er elke maand science café’s voor kinderen georganiseerd, is er een speciaal laboratorium voor leerlingen en worden er regelmatig spannende en inspirerende wedstrijden uitgezet.

Als jurylid is Anne enthousiast, maar kritisch. Ze vindt ‘de prikkel’ die mensen moeten krijgen van een uitvinding belangrijk: “Met zonnepanelen bespaar je geld op je energierekening, op een zuinige auto krijg je belastingvoordeel, enzovoort. Een economisch voordeel is belangrijk als je niet wilt dat je idee onderin de kast verdwijnt. Ik ben dan ook benieuwd hoe de kandidaten ervoor zorgen dat mensen hun uitvinding kopen en/of gebruiken? Wat is de prikkel?”

Haar tip voor kandidaten en uitvinders in de dop: “Hou het dicht bij jezelf en bij je eigen belevingswereld. Wat is jouw passie, waar word jij enthousiast van? Het is veel gemakkelijker om ergens veel energie in te steken als je er zelf blij van wordt. En als je zelf ergens heel enthousiast over bent, dan kan je dit vaak ook heel goed overbrengen op anderen.”

Jurylid Marko Kruithof werkt bij Stedin als Manager Duurzaamheid & Vernieuwing. Dit betekent dat hij zich bezig houdt met de toekomst: hoe gaan we naar een duurzamere samenleving en wat is de rol van Stedin daarbij? Steeds meer mensen wekken tegenwoordig zelf hun duurzame energie op met bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak. Hierdoor verandert het energienetwerk. Energie wordt niet meer alleen van de elektriciteitscentrales naar huizen gebracht, maar ook van huizen terug naar het energienet. Het werk van Marko is om deze ontwikkeling – van 100 jaar eenrichtingsverkeer, naar twéérichtingsverkeer – bij Stedin te begeleiden.

Als jurylid in GreenTech let Marko erop of de ideeën technisch mogelijk zijn. Zijn tip voor kandidaten of andere jonge uitvinders is: “Blijf geloven in je dromen en blijf vragen stellen! Volwassen mensen denken te snel in onmogelijkheden zonder het echte antwoord te weten, blijf daarom bij je droom en vraag door!”