GreenTech Partner

Over ASN Bank

De ASN Bank is een bank waar je kunt sparen, betalen en beleggen. Wat ons speciaal maakt, is dat we kritisch beoordelen waarin we het spaargeld van onze klanten uitzetten. Het komt niet terecht bij bijvoorbeeld bedrijven die kinderarbeid gebruiken, wapens maken of het milieu vervuilen. En wel bij zaken die goed zijn voor mensen en voor onze planeet, zoals duurzame woningen, groene energie en zorg.

Jurylid Milou

 

milou_met-lijst Jurylid Milou Posthumus is communitymanager van Voor de Wereld van Morgen, de online community van de ASN Bank. Ze is altijd op zoek naar mensen met slimme ideeën die de wereld een beetje mooier maken. Om die projecten een vliegende start te geven helpt ze de initiatiefnemers met kennis, contacten en publiciteit op www.voordewereldvanmorgen.nl. En ze inspireert bezoekers van de community met blogs over vernieuwende initiatieven en ideeën. Milou’s tip voor jonge uitvinders: “Wees kritisch over je eigen uitvinding en stel jezelf moeilijke vragen. Dat is soms lastig als je ergens heel enthousiast over bent. Maar het eindproduct wordt er vaak alleen maar beter van.”

 

Duurzaamheidsexpert Hansje

 “Mijn naam is Hansje van der Zwaan. Ik geef bij ASN Bank advies over mensenrechten. Het is bijvoorbeeld een mensenrecht dat bedrijven goed zorgen voor de mensen die er werken. En dat hun spullen niet schadelijk zijn voor de mensen die ze kopen – voor ons dus. Dat controleer ik bij allerlei bedrijven. Bijvoorbeeld bedrijven die kleren, telefoons en medicijnen maken.” Hoe zit dat bij chocolade? GreenTech-reporter Rosel zoekt het uit en schakelt daarbij de hulp in van Hansje.  hansje

Duurzaamheidsexpert Mariëtta

 

klm “Mijn naam is Mariëtta Smid en ik adviseer ASN Bank over duurzaamheid. Heel veel mensen leven in armoede. Of ze hebben te maken met oorlog. Dat vind ik onrechtvaardig. Daarom ben ik blij dat ASN Bank daar iets aan doet. Bijvoorbeeld door alleen te beleggen in bedrijven die goed zorgen voor mensen, dieren en de natuur.” Houdt een vliegtuigmaatschappij rekening met de natuur? GreenTech-reporter Miko gaat op onderzoek uit en krijgt daarbij hulp van Mariëtta.

 

Duurzaamheidsexpert Irene

“Ik ben Irene de Jong. Bij ASN Bank geef ik advies over dieren en de natuur. Wij vinden dat iedereen – ook bedrijven – de natuur moet beschermen. Bedrijven mogen geen schade toebrengen aan de natuur. En ook niet aan dieren. Daarom zijn we tegen bijvoorbeeld bont en walvisjacht.” Irene helpt GreenTech-reporter Fenna, die onderzoekt hoe duurzaam een afvalverwerking is. suez

Duurzaamheidsexpert Charlotte

 

charlotte-2 “Hi! Ik ben Charlotte Scheltus. Bij ASN Bank geef ik advies over mensenrechten. Dat zijn de rechten van iedereen op onderdak, voeding en onderwijs. En het recht op een eerlijke behandeling, zonder discriminatie. Bij ASN Bank controleer ik of bedrijven zich aan de mensenrechten houden. Ze mogen bijvoorbeeld geen kinderarbeid gebruiken. En ze moeten hun arbeiders op een veilige, gezonde plek laten werken.” GreenTech-reporter Marte onderzoekt of kleding uit een kledingwinkel wel eerlijk wordt gemaakt. Charlotte helpt haar bij het onderzoek.