GreenTech Partner

Over Stedin

Netbeheerder Stedin zorgt ervoor dat de energie van de grote elektriciteitscentrales naar mensen thuis wordt gebracht. Stedin beheert dus een groot deel van ons energienet: de kabels en leidingen. Bij Stedin worden er slimme, nieuwe technieken bedacht, zodat er ook in de toekomst genoeg en betaalbare energie is. Naast elektriciteit en gas, heeft Stedin daarom ook andere duurzame energienetwerken ontwikkeld. Zoals een netwerk voor biogas, CO2, stoom en aardwarmte. Maar hoeveel kennis en ervaring de mensen bij Stedin ook hebben, er valt nog veel te ontdekken en te leren. Dat doen ze graag samen met jou!

Jurylid Marko Kruithof

 

marko_met-lijst Jurylid Marko Kruithof werkt bij Stedin als Manager Duurzaamheid & Vernieuwing. Dit betekent dat hij zich bezig houdt met de toekomst: hoe gaan we naar een duurzamere samenleving en wat is de rol van Stedin daarbij? Steeds meer mensen wekken tegenwoordig zelf hun duurzame energie op met bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak. Hierdoor verandert het energienetwerk. Energie wordt niet meer alleen van de elektriciteitscentrales naar huizen gebracht, maar ook van huizen terug naar het energienet. Het werk van Marko is om deze ontwikkeling – van 100 jaar eenrichtingsverkeer, naar twéérichtingsverkeer – bij Stedin te begeleiden.
Als jurylid in GreenTech let Marko erop of de ideeën technisch mogelijk zijn. Zijn tip voor kandidaten of andere jonge uitvinders is: “Blijf geloven in je dromen en blijf vragen stellen! Volwassen mensen denken te snel in onmogelijkheden zonder het echte antwoord te weten, blijf daarom bij je droom en vraag door!”

 

GreenCoach Ruben Andeweg

Ruben Andeweg werkt als Account Support bij Stedin. Dit betekent dat hij vragen beantwoord van grote, belangrijke klanten van Stedin. Ruben heeft vroeger marketing gestudeerd en kan zijn team dus goed helpen om een flitsende presentatie neer te zetten. In zijn vrije tijd bouwt Ruben zijn eigen fietsen! Dus met wieltjes en dynamo’s weet hij zeker raad en dat komt goed van pas voor het team van de Rolschoen Accu! ruben_andeweg

GreenCoach Thijs Kamperman

 

thijs_kamperman Dit is Thijs Kamperman. Hij is Innovator Slimme Meters bij Stedin. De komende jaren vervangt Stedin alle traditionele meters in de meterkasten door een slimme meter, een digitale meter die automatisch het energieverbruik registeert. Thijs bedenkt hoe die slimme meters gebruikt kunnen worden om meer energie te besparen in huis. Thijs is bevlogen, creatief, slim en heeft een grote passie voor duurzaamheid. Eigenschappen die hij goed kan combineren in nieuwe en innovatieve ideeën. Een perfecte coach voor het team van de Douche Waarschuwer.

 

GreenCoach Jan Toet

Jan Toet werkt als Informatie Analist bij Stedin. Hij zorgt ervoor dat de juiste aanpassingen in de computerprogramma’s van het bedrijf worden gemaakt en dat dit goed verloopt. Jan heeft kennis van natuurkunde, vindt duurzame oplossingen razend interessant en bouwt graag mee als zijn kinderen met Lego spelen! Als coach van de Duwlader denkt hij ook zeker een steentje bij te kunnen dragen. jan_toet

GreenCoach Bianca Roeters

 

bianca-roeters Dit is Bianca Roeters. Zij is A&OP Coördinator GSA bij Stedin. Een hele mond vol! Het komt erop neer dat Bianca ervoor zorgt dat haar collega’s goede informatie krijgen over de plaatsing van de slimme meter, de nieuwe meter die de traditionele meter in de meterkast gaat vervangen. Bianca weet dus goed hoe je moeilijke informatie voor iedereen begrijpelijk kan maken. Dat is natuurlijk reuze handig voor de meiden van Zwart Wit Lamellen!

 

GreenCoach Peter van der Wel

 

Dit is Peter van der Wel. Hij is Hoofd Key Accountmanager bij Stedin. Samen met zijn collega’s is Peter er voor de klanten van Stedin. Als er bijvoorbeeld een grote stroomstoring is, dan zorgt hij dat het weer opgelost wordt! Peter weet dus veel elektriciteit en hij is goed in het bedenken van praktische oplossingen en het concreet maken hiervan. In zijn vrije tijd sport Peter graag: hardlopen, fietsen en snowboarden. En hij is al zes keer de Alp d’Huez opgefietst! Beweging omzetten in energie, daar ziet Peter dan ook zeker wat in! Niet voor niets is hij de GreenCoach van de jongens van de Stoelblaaspomp. peter_vdwel