GreenTech Partner

Over Twente Hightech

Twente is een toffe plek. Weet je waarom? Omdat er superveel technische bedrijven zijn die hele bijzondere dingen maken!

Heb je wel eens gehoord van de Twentse DJ tafel waarmee je buiten samen met je vrienden muziek kunt maken? Of de fabriek die stukjes hout verandert in brandstof en asfalt? Misschien ken je de zonneauto waarmee je op zonne-energie door heel Australië kunt rijden. Die is helemaal zelf gemaakt door Twentse studenten. Er zijn in Twente ook veel onderzoekers die met hun uitvindingen de wereld willen veranderen. Wist je dat er Twentse onderzoekers zijn die een echt laboratorium hebben gemaakt dat zo klein is als een postzegel?

Om de wereld meer te vertellen over al deze bijzondere mensen en bedrijven is de Stichting Twente Branding opgericht. Deze organisatie zorgt ervoor dat alle mooie verhalen verteld worden en mensen trots kunnen zijn op Twente!

Jurylid Paul de Roos

 

paul_met-lijst Paul de Roos is in het dagelijks leven Praktijkleraar Product Ontwerpen aan de Saxion Hogeschool. Hij begeleid de studenten van de Hogeschool bij het maken van prototypes. Vroeger was Paul zelf modelmaker. Daarvoor ging hij altijd heel precies te werk. Ook als jurylid let Paul op de details: is het idee technisch verantwoord, klopt het verkooppraatje en hebben ze zorg bestaan aan hun prototype? Daarnaast let hij ook op originaliteit en creativiteit. Als Paul iets aan de jonge uitvinder zou willen meegeven dan is dat: “Vraag je bij alles af waarom iets zo is en of het beter kan. Wordt geen twijfelaar, maar trek alles wat je ziet in twijfel en verbeter de wereld stukje bij beetje. Zonder lef en originaliteit is er immers geen ontwikkeling mogelijk en staat de wereld stil.”

 

GreenCoach Hessel Bierma

 

Hessel Bierma is student Creative Technolgy aan de Universiteit Twente. In deze opleiding leer je met nieuwste slimme technologie oplossingen te bedenken voor allerlei problemen. Denk aan het ontwerp van een polsbandje waarmee je kwijtgeraakte vrienden terugvindt op een festival of een robotgids die bezoekers rondleidt in een museum. Cool toch?! Hessel heeft veel kennis van elektrotechniek en is graag creatief bezig! Zo heeft hij bijvoorbeeld een drone gebouwd en is hij bezig zijn longboard te motoriseren. Hessel zit dus niet graag stil en laat dat nou ook het geval zijn bij de meiden van de Stuiterelektrobal! hessel_bierma

 

GreenCoach Vera Smulders

 

vera_smulders Dit is Vera Smulders. Zij is Promovenda aan de Universiteit Twente. Dit betekent dat ze vier jaar lang onderzoek doet over één specifiek onderwerp en hier uiteindelijk een boekje over schrijft. Voor haar onderzoek moet Vera veel experimenten uitvoeren in het laboratorium. De resultaten komen uiteindelijk in haar boekje te staan. Met een diploma Industrieel Ontwerpen en Chemische Technologie op zak is Vera een veelzijdige coach! De mix van denken en doen, maakt haar de perfecte coach voor de jongens van The Glass Hemisphere!

 

GreenCoach Steven van Roon

 

Steven van Roon is Business Developer bij Maxon Motor Benelux. Dit bedrijf ontwikkelt al sinds 1961 micromotoren. De motoren van Maxon zitten zelfs in het ruimtevoertuig van Nasa op Mars! Maar je vindt ze ook terug in robots, passagiersvliegtuigen en raceauto’s! Steven gaat voor zijn werk bij allerlei bedrijven langs om te kijken of zij een Maxon-motor kunnen gebruiken voor de producten die zij maken. Hoe kan het beter of makkelijker? Met die vraag houdt Steven zich veel bezig. Kan hij de Laserbotsauto ook verbeteren? Geen twijfel mogelijk! steven_vroon

GreenCoach Wouter Vijselaar

 

wouter_vijselaar Dit is Wouter Vijselaar. Hij is onderzoeker bij de Universiteit Twente. Daar onderzoekt hij of het mogelijk is om zonne-energie op te slaan in een chemische verbinding. Heel ingewikkeld! Hij houdt zich dus graag bezig met vernieuwende technologie en duurzame oplossingen. Veel mensen vinden Wouter druk, hij noemt het liever energiek en spontaan. Hij denkt dan ook dat hij de meiden van Duurzaam Vuurwerk knallend naar de finale kan brengen!