Doorslikbare Kauwgom


greentech-teams-2016-8

Wist je dat de natuur er minimaal 20 jaar over doet om kauwgom af te breken? Zelfs na al die jaren is het niet eens echt vergaan, maar uiteen gevallen in piepkleine deeltjes die in de bodem of in het water blijven rondzwerven. Microplastics, noemen ze dat. Niet zo best dus..! Meike, Sanne, Jiska en Maud hebben daar mogelijk iets op gevonden: Doorslikbare Kauwgom. Kauwgom van natuurlijke ingrediënten die je gewoon kunt verteren! De werkbank van het groene team wordt omgebouwd tot een klein lab om een nieuw kauwgomrecept te brouwen. En te testen natuurlijk! Of het idee in de smaak valt bij de jury is te zien in de aflevering 1 van GreenTech!

Rob van Haren is in het dagelijks leven lector Transitie Bio-economie op de Hanzehogeschool. Dit betekent dat hij onderzoekt doet naar de vergroening van de samenleving. Voor zijn werk is Rob veel in het lab bezig. Daar probeert hij bijvoorbeeld stoffen uit kruiden te halen voor het maken van natuurlijke cosmetica producten en gezonde voedingsproducten. Rob kan zich dan ook helemaal vinden in het idee van zijn team! Hij haalt alles uit de (lab)kast om de meiden naar de finale te krijgen! rob_vharen