Winnaars 2014

De winnaars van GreenTech 2014 zijn bekend! Tijdens de spannende finale gaf de vakjury het verlossende antwoord op de vraag: wie heeft het beste idee voor een duurzame toekomst?

De 1e prijs gaat naar

Eat Pocket! Bram en Thom gingen uit hun dak bij het horen van het goede nieuws! De 12- en 13-jarige Twentenaren bedachten eetbare verpakkingen voor fastfood. Het ‘out of the box’ denken, de grote besparingen en de haalbaarheid van het idee waren doorslaggevend voor de vakjury om de Eat Pocket te bekronen met de titel ‘Meest duurzame uitvinding van Nederland’. Het is dus goed mogelijk dat je binnenkort na het smullen van een frietje, ook het bakje opeet! En dat bespaart een heleboel plastic en afval!

1e prijs

De winnaars gaan beiden naar huis met een Ultimaker 2 3D-printer!

De 2e prijs gaat naar…

Het Lichtgevend Plantje van Pippa en IJsbrand! Vuurvliegjes geven licht en plantjes staan langs de weg. Als we dit nou combineren en lichtgevende plantjes maken dan zijn er geen lantarenpalen meer nodig. Dit moeten Pippa en IJsbrand gedacht hebben toen ze hun idee verzonnen voor hun deelname aan GreenTech. En met succes! Zij wonnen hiermee de tweede prijs!

2e prijs

Deze twee jonge uitvinders gaan beiden naar huis met een customized fiets van Chopperdome!

 

De 3e prijs gaat naar

De Gike! De drie Twentse dames Tjarda, Sjeel en Joy waren dolgelukkig met hun derde plek. De dames bedachten een handige manier om tijdens het fietsen een accu op te laden waar ze hun mobiel op konden aansluiten of muziek kunnen afspelen via boxen. Erg handig dat je de dagelijkse fietstocht naar school zo goed kunt benutten!

3e prijs

De dames gingen alle drie naar huis met een iPad mini!

 

Publieksprijs
Afgelopen weken hebben de kijkers kunnen stemmen op de uitvinding die zij het beste vonden. Het winnende idee is Duurzame Inkt van Anouk, Esmee en Bas. In aflevering twee hebben zij inkt gehaald uit groente en fruit. Helaas gingen zij niet door naar de finale maar des te knapper dat dit team toch nog de publieksprijs in de wacht heeft gesleept.

 Duurzame inkt

De winnaars gaan naar huis met een abonnement op het magazine Zo Zit Dat!

 

Heb je de finale gemist? Kijk hem dan hier terug!