Over Greentech

Wie heeft het meest duurzame idee van Nederland?
 
GreenTech is een spannende uitvinderscompetitie bij RTL 4 waarin jongeren de strijd met elkaar aangaan. Jongeren tussen de 9 en 15 jaar kunnen elk jaar een groen idee insturen. Dat kan alleen of in een team van maximaal 4 personen. Uit alle inzendingen selecteert de redactie vervolgens 12 ideeën voor het televisieprogramma.
 
Het derde seizoen wordt gepresenteerd door Joris Putman en is vanaf zaterdag 26 november wekelijks om 11 uur te zien bij RTL 4.
greentech-s3-20

 

GT_afl1-11 In iedere aflevering van GreenTech werken drie kandidatenteams onder begeleiding van een eigen GreenCoach aan een prototype of schaalmodel van hun uitvinding. De GreenCoach helpt bij het verbeteren van het idee, de uitwerking van het prototype en de presentatie. Aan het einde van een spannende dag ontwerpen, knutselen en bouwen, presenteren de kandidaten hun idee aan de vakjury. Die bepaalt wie er doorgaat naar de finale! In de finale zien we hoe alle finalisten hun idee nog verder hebben ontwikkeld. Wie heeft het beste idee én het beste prototype? Wie wordt de winnaar van GreenTech 2016 en gaat naar huis met de hoofdprijs? Het is de ultieme combinatie van visie, creativiteit en technische vaardigheden die dat bepaalt!

 
Aanmelden voor het derde seizoen is helaas niet meer mogelijk. Maar heb jij (samen met vrienden) een idee dat kan bijdragen aan een groene toekomst? Stuur je idee dan alvast in voor het vierde seizoen van GreenTech!