GreenTech Partner

De Universiteit Twente, of kortweg UT, is de universiteit voor technische, gedrags- en maatschappijwetenschappen. Studenten van de Universiteit Twente houden zich bezig met kwesties rondom techniek en maatschappij, zoals duurzaamheid, energie, gezondheid en veiligheid. Samen met het bedrijfsleven werkt de Universiteit Twente aan high-tech oplossingen voor de toekomst. Zo werken studenten van de universiteit bijvoorbeeld mee aan een onderzoek van de Europese Luchtvaartindustrie om milieuvriendelijke en lichte vliegtuigen te ontwikkelen. De Universiteit Twente levert topwetenschappers af! Geen wonder dat de Universiteit Twente beoordeeld wordt als een van de beste universiteiten wereldwijd!

Jurylid Anne van den Bos

anne

Jurylid Anne van den Bos is projectleider van Twente Academy Young, het wetenschapsknooppunt van Universiteit Twente. Samen met de wetenschapsknooppunten van andere universiteiten kunnen kinderen en jongeren met Twente Academy Young de wondere wereld van wetenschap en technologie ervaren. Zo worden er elke maand science café’s voor kinderen georganiseerd, is er een speciaal laboratorium voor leerlingen en worden er regelmatig spannende en inspirerende wedstrijden uitgezet.

Als jurylid is Anne enthousiast, maar kritisch. Ze vindt ‘de prikkel’ die mensen moeten krijgen van een uitvinding belangrijk: “Met zonnepanelen bespaar je geld op je energierekening, op een zuinige auto krijg je belastingvoordeel, enzovoort. Een economisch voordeel is belangrijk als je niet wilt dat je idee onderin de kast verdwijnt. Ik ben dan ook benieuwd hoe de kandidaten ervoor zorgen dat mensen hun uitvinding kopen en/of gebruiken? Wat is de prikkel?”

 

GreenCoach Jan Haverkamp

Dit is Jan Haverkamp. Hij is projectleider bij het Platform Techniek Stedendriehoek van Universiteit Twente. Hij organiseert projecten waarbij kinderen op diverse manieren in contact komen met wetenschap & technologie. Techniek is Jan met de paplepel ingegoten. Zijn ouders hadden een garagebedrijf en het is dan ook niet verwonderlijk dat Jan voor een technische opleiding koos. Jan heeft maar liefst drie opleidingen afgerond: werktuigbouwkunde, elektrotechniek en vliegtuigbouwkunde! Aan technische kennis dus geen gebrek! Daar zijn de jongens van de Plee Station vast blij mee! jan_haverkamp

 

GreenCoach Wouter Vijselaar

Dit is Wouter Vijselaar. Hij is onderzoeker op de Universteit Twente. Daar onderzoekt hij of het mogelijk is om zonne-energie op te slaan in een chemische verbinding. Heel ingewikkeld! Hij houdt zich dus graag bezig met vernieuwende technologie. Dat vindt hij ook zo leuk aan de uitvinding van Berit! In zijn vrije tijd heeft Wouter twee grote hobby’s: motorrijden en kitesurfen! Hij vindt de vrijheid die hij in beide activiteiten beleeft heerlijk! wouter_vijselaar